De centrale, het brein van het systeem
Een alarmsysteem zal wanneer er personen het pand betreden een melding geven op het centrale paneel. Wanneer dit gebeurt door bewegingsmelders zal er pas een melding komen wanneer de personen binnen zijn. Bij gebruik van magneetcontacten, trilcontacten en glasbreukmelders zal er een melding mogelijk voor dat de personen binnen zijn. Bij ingeschakeld systeem zal de binnensirene van het systeem een alarmmelding geven. Deze binnensirene heeft tot doel de aanwezige personen te alarmeren en de inbreker te laten weten dat hij is gesignaleerd. Vanwege het hoCodebediening_ats1135ge geluidsniveau van de sirene kan de inbreker niet horen wat er buiten gebeurt en dus niet of er personen buiten arriveren. De inbreker heeft slechts weinig tijd.

Meldingen naar Alarmcentrales en/of telefoons van privepersonen
Het alarmsysteem zal een telefonische melding in gesproken tekst geven naar privé-personen of naar de Particulier Alarmcentrale (PAC) die actie onderneemt afhankelijk van de melding. Alarmopvolging is een belangrijk aspect van de bcs5500eveiliging waarbij elke seconde telt. Zo kan de alarmcentrale zien of er meerdere ruimtes betreden worden en kunnen zij hierna direct politie bellen.

Activeer altijd het alarmsysteem!
Het zal duidelijk zijn dat de inbreker vertragen pas echt zin heeft wanneer het alarm is geactiveerd. Vanaf dat moment is zijn tijd beperkt en in veel gevallen (bij woonhuizen) direct vertrekken. Wanneer de waardevolle zaken goed opgeborgen zijn zal de schade beperkt zijn. De beste wijze om waardevolle zaken op te bergen is een verankerde inbraakwerende kast. Na dat het alarm is geactiveerd heeft de inbreker geen tijd meer om de kluis te kraken.

Welk alarmsysteem is geschikt voor mij?

Gerenomeerde merken!
Allereerst zou u een alarmsysteem moeten kiezen die door veel partijen verkocht en ondersteund worden, dit zijn meestal de gerenommeerde merken. Dit zorgt ervoor dat u onafhankelijk blijft van uw leverancier en installateur. Wij zien veel verschillende merken die een paar jaar op de markt zijn en dan verdwijnen omdat de importeur weg is. Daarnaast zijn er grote installateurs die een systeem importeren dat alleen door hen kan worden geleverd en geserviced. U zit dan vast aan hun organisatie en prijzen.

Gecertificeerde Beveiligingsbedrijven
Verder kunt u het beste in zee gaan met een BORG of VEB Beveiligingsbedrijf. Dit is een kwaliteitskeurmerk voor beveiligingsbedrijven. Monteurs van deze bedrijven hebben een MBV diploma (vakdiploma beveiligingsmonteurs) en een verklaring van betrouwbaarheid installatiepersoneel afgegeven door de politie. Het bedrijf moet een 24-uurs cd3008organisatie hebben met minimaal 2 eigen monteurs. Het beste zou u een kijkje kunnen nemen bij het bedrijf om te zien waar u zaken mee gaat doen, want het is toch een relatie voor langere termijn.

Uitbreidingsmogelijkheden
Informeer ook naar de toekomstmogelijkheden van het alarmsysteem. Vaak worden systemen aangeboden die aan hun maximale capaciteit zitten en waar uitbreidingen niet meer op mogelijk zijn. In de offerte moet ook alle apparatuur met merk en type staan vermeld. De omschrijving “bewegingsmelder” is veel te vaag. Er zijn bewegingsmelders in de prijsklasse van € 15,= tot en met € 250,= en u moet weten welke wordt aangeboden.

Haastige spoed is zelden goed
Teken nooit een overeenkomst wanneer u geen tijd voor krijgt om er rustig over na te denken. Dit is niet hetzelfde als bedenktijd na het reeds getekend hebben van een contract. Wanneer de adviseur wil dat u direct tekent mag u gezond wantrouwend zijn. U moet het rustig kunnen laten inwerken want het is veel informatie over een onbekend product. Haastige spoed is zelden goed.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

NCP erkend BORG Inbraakbeveiligingsbedrijf
BTG Beveiligingsinstallaties BV is al jaren een door de NCP erkend BORG Inbraakbeveiligingsbedrijf. Door de jaren heen hebben wij al velen professionele beveiligingsplannen voor particulieren en bedrijven gemaakt en systemen geplaatst. Dit kunnen kleine systemen zijn met enkele bewegingsmelders en lokale alarmering tot systemen die automatisch roldeuren afschakelen, mistmachines activeren, camerasystemen activeren en meldingen via internet versturen.

Een alarmsysteem op maat!
Wij maken voor elke situatie een systeem op maat. Het liefst krijgen wij een vrijbrief voor het maken van het beste beveiligingsplan, maar ook voor een beperkt budget blijft het een uitdaging om zo efficiënt mogelijk te beveiligen. Wij weve1012rken bij voorkeur met het merk Aritech (GE Interlogix). Zij leveren al jaren zeer goede apparatuur en een goede service, waardoor in de regio Nijmegen al meer dan 6 installateurs met Aritech werken. Wij kunnen op deze systemen service op afstand verlenen, zodat niet voor alles een monteur langs hoeft te komen.

Neem vrijblijvend contact op
Al onze beveiligingsplannen zijn uiteraard vrijblijvend, dus maak snel een afspraak met een van onze adviseurs, mail naar: info@btgbeveiliging.nl of bel: 024-3777100.