blessing_wandmontageNoodverlichting bestaat in twee varianten. De nood/continue verlichting wordt gebruikt als vluchtwegsignalering, waarbij groene pictogrammen de kortste route aangeven. Deze verlichting brandt continue en schakelt bij stroomuitval over naar zijn accu. De grootte van de pictogrammen is afhankelijk van de afstand waarop hij te zien moet zijn.

De transparante noodverlichting wordt geplaatst in verblijfsruimten met veel mensen, in trappenhuizen en boven machines. Deze verlichting zorgt er voor dat bij stroomuitval geen gevaarlijke situaties ontstaan, waardoor onnodig letsel ontstaat. Afhankelijk van de situatie kagenaar-noodverlichting-1np-8nzal meer of minder licht (lux) nodig zijn voor een veilige situatie. De noodverlichting moet minimaal een uur kunnen blijven branden.

De meeste noodverlichting is uitgevoerd met een of twee 8W TL-buisjes. Omdat deze veel stroom verbruiken, een korte levensduur hebben en een opwarmtijd hebben, worden steeds vaker LED armaturen gebruikt. LED noodverlichting heeft bovendien een veel kleinere accu nodig.

BTG installeert diverse modellen noodverlichting. Van design armaturen tot eenvoudige lichtbakken. Voor elke situatie en elk budget.